Motorroute Noord Hessische Bergland

Home » Motorroute Noord Hessische Bergland
Motorroute Noord Hessische Bergland – Het Hessische Bergland is de naam voor de overwegend in Hessen gelegen, rijk beboste hooglanden tussen het Rijnlandse Leisteengebergte en de westelijke rand van het Thüringer bekken. Het Hessisches Bergland is zowel onderdeel van de Midden Europese lage bergen als van de Rijn- Wezer waterscheiding. Het Hessische Bergland komt overeen met de geologische eenheid van de Hessische inzinking, aangezien geologisch jongere lagen van de Zechstein en Buntstein en zelfs jongere rotsen van Muschelkalk zijn en die lager in het Jurassic en het Teritiair bewaard gebleven zijn. Het Hessische Bergland is geografisch verdeeld in west- hessische bergen en valleien en de vulkanische bergen van Osthessen. Terwijl de west-hessische bergen en valleien in het Hessische Bergland gesitueerd zijn, gaan de bergen in het oosten van Hessen over naar het gebied van Neder-Saksen, Beieren en Thuringen.

Het Hessische Bergland is de naam voor de overwegend in Hessen gelegen, rijk beboste hooglanden tussen het Rijnlandse Leisteengebergte en de westelijke rand van het Thüringer bekken. Deze route door het Hessische Bergland brengt u langs mooie Historische stadjes en Middeleeuwse gebouwen.Motorroute door het Hessische Bergland. Deze route brengt u langs mooie Historische stadjes en Middeleeuwse gebouwen.grensmuseum. De belangrijkste attractie van deze regio is de machtige Hohe Meissner. In het oosten op de voormalige grenszone is de grens Schiffersgrund

 

Niet ver van Witzenhausen liggen de rüines Hanstein een van de grootste kasteel rüine in het centrum van Duitsland. Elk jaar in het eerste weekend van Augustus vindt hier een middeleeuws festival plaats. Aan de voet van dit kasteel ligt de Klausenhof een historische herberg.

noord hessische bergland

vogelsberg

 

 

Volg ons op Facebook

Pin It on Pinterest

Share This