Hoog Sauerland

Home » Hoog Sauerland
Een motorreis in de omgeving Hoogsauerland, Duitsland.

Als motorrijder hoef je niet ver te rijden, om naar het land van de duizend bergen te komen. Het heuvelrijke regio is het Hoogsauerland  of te wel Rothaarbridge en met in het midden het stadje Olsberg. Daar om heen verrijzen meer dan 50 bergen en deze vormen een adembenemende mooie panorama. Olsberg vormt een eenheid tussen de natuurparken Diemelsee en Arnsbergerwald.

Olsberg is een ideaal uitgangspunt voor uitvoerige motortochten, met de mooiste bochten direct voor de deur. Smalle, rustige straten kronkelen bergop en bergaf. Stuwmeren met kleine idyllische baaien zijn geliefde doelen. Op de motor dwars door de schitterende natuur van het Sauerland touren. De heuvelachtige omgeving in het Sauerland is geliefd onder de fervente motorliefhebbers. Uitdagend bochtenwerk, grote hoogte verschillen, prachtige afwisselende natuur, landelijke weggetjes met karakteristieke haarspeldbochten en schitterende mooie vergezichten garanderen.

Hochsauerland- Höhenstaßße

Hoogst gelegen route voor Auto’s en Motoren.

Zo’n 102 kilometer schitterende panoramawegen met fraaie vergezichten in het land van de 1000 bergen ontsluiten een van de mooiste en meest interessante regio’s van het district Hoogsauerland. Het traject dat door de drie steden Schmallenberg, Winterberg en Medebach voert beleven de gasten en inwoners de landschappelijk sportieve  en geschiedkundige bezienswaardighedenEen motorreis in de omgeving Hoogsauerland, Duitsland.

Op deze tocht, geschikt voor automobillisten en motorrijders, is veel te zien en er zijn bovendien veel wetenswaardigheden op te snuiven. Daarbij kan worden gedacht aan met veel enthousiasme en betrokkenheid opgerichte musea’s, nationaal en intenationaal bekende sportfaciliteiten, oude dorptradities en vertellingen uit de afwisselende geschiedenis van het Sauerland.

Volg ons op Facebook

Pin It on Pinterest

Share This