Edersee Motorroute

Home » Edersee Motorroute
Edersee Motorroute – Deze motorroute is een combinatie van prettige stuurwegen met het mooie stuwmeer de Edersee. De weg naar de Edersee is landelijk gelegen met vele mooie bochten. Op dit populaire stuwmeer vind je veel watersporters en restaurants langs de weg. Een goede plek om even te pauzeren voor een koffiepauze.
Daarna kun je de weg weer verder vervolgen. De Edersee is een stuwmeer in de Duitse Deelstaat Hessen. Deze motorroute is een combinatie van prettige stuurwegen met het mooie stuwmeer de Edersee. De stuwdam die het meer afsluit werd in de periode 1908 tot 1914 gebouwd. Het stuwmeer ligt bij de plaats Waldeck in het District Waldeck – Frankenberg. De rivier de Eder vult dit meer aan. Enkele bezienswaardigheden langs de route zijn: Schloss – Waldeck. Het slot Waldeck staat hoog bovenop een rots. Het was voorheen een brucht van de Graven van Waldeck. Nadien werd het een gevangenis, nu hedendaags is het een hotel en een museum.

Het dorp Hemfurth – Edersee werd gedeeltelijk weggespoeld tijdens de aanval op de Ederseedam, en de vernieling ervan tijdens WO II. Men kan het Sperrmauermuseum bezoeken waar de “rotationbombs “zijn die toen gebruikt werden om deze dam te vernielen.De weg naar de Edersee is landelijk gelegen met vele mooie bochten. Op dit populaire stuwmeer vind je veel watersporters en restaurants langs de weg.

 

 

meer routes van de Edersee

Volg ons op Facebook

Pin It on Pinterest

Share This