Motorroutes in Sauerland

Motorroute Noord Hessische Bergland

Motorroute Noord Hessische Bergland

Motorroute Noord Hessische Bergland – Het Hessische Bergland is de naam voor de overwegend in Hessen gelegen, rijk beboste hooglanden tussen het Rijnlandse Leisteengebergte en de westelijke rand van het Thüringer bekken. Het Hessisches Bergland is zowel onderdeel van de Midden Europese lage bergen als van de Rijn- Wezer waterscheiding. Het Hessische Bergland komt overeen met de geologische eenheid van de Hessische inzinking, aangezien geologisch jongere lagen van de Zechstein en Buntstein en zelfs jongere rotsen van Muschelkalk zijn en die lager in het Jurassic en het Teritiair bewaard gebleven zijn. Het Hessische Bergland is geografisch verdeeld in west- hessische bergen en valleien en de vulkanische bergen van Osthessen. Terwijl de west-hessische bergen en valleien in het Hessische Bergland gesitueerd zijn, gaan de bergen in het oosten van Hessen over naar het gebied van Neder-Saksen, Beieren en Thuringen. (meer…)

Edersee Motorroute

Edersee Motorroute

Edersee Motorroute – Deze motorroute is een combinatie van prettige stuurwegen met het mooie stuwmeer de Edersee. De weg naar de Edersee is landelijk gelegen met vele mooie bochten. Op dit populaire stuwmeer vind je veel watersporters en restaurants langs de weg. Een goede plek om even te pauzeren voor een koffiepauze.
Daarna kun je de weg weer verder vervolgen. De Edersee is een stuwmeer in de Duitse Deelstaat Hessen. (meer…)

Sprookjes motorroute van de gebroeders Grimm

Sprookjes motorroute van de gebroeders Grimm

Sprookjes motorroute van de gebroeders Grimm – Motorrijders kunnen in Hessen het spoor van de gebroeders Grimm volgen door het ontdekken van de bekende en minder bekende kanten van de veelzijdige streek in midden Duitsland.

De streek die men kan ontdekken tijdens het motorrijden, is een streek vol met kastelen waar zich vorsten zetelden en ridders vochten. Kloosters en donkere mijnen, gotische Domkerken die boven alles uitsteken. Fraaie stadjes en bossen waarin misschien nog steeds heksen wonen en dwergen rondlopen. In Hessen weet je het maar nooit. (meer…)